Gerromorpha and Leptopodomorpha Insecta Heteroptera Fauna of the Southwest Anatolia
Suat Kıyak
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Ali Salur
Hitit Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Savaş CANBULAT
Sakarya Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışma, 2000-2002 yılları arasında Güneybatı Anadolu (Antalya, Burdur, Isparta, Denizli, Aydın, Muğla illeri)’da yürütülmüş ve 1627 örnek toplanmıştır. Gerromorpha ve Leptopodomorpha infraordo (Heteroptera)’larına ait 7 familya ve 8 cinse ait 12 tür ve 1 alttür belirlenmiştir. Bunlardan 11 tür ve 1 alttür çalışma alanı için yeni kayıttır. Bu türler: Mesovelia vittigera (Mesovelidae), Hebrus pusillus (Hebridae), Hydrometra stagnorum (Hydrometridae), Velia affinis filippii, V. caprai (Veliidae), familyasına ait Aquarius paludum, Gerris argentatus, G. costae, G. lacustris (Gerridae), Saldula pallipes, S. saltatoria (Saldidae) ve Leptopus marmoratus (Leptopodidae). Her bir türün Türkiye’deki yayılışı da verilmiştir.
taksonomi,Antalya,Gerromorpha,sucul böcekler,Aydın,Denizli,Isparta,Burdur,Güneybatı Anadolu,Heteroptera,Leptopodomorpha,fauna,Muğla,coğrafi dağılım
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı TURKISH JOURNAL OF ZOOLOGY