Yazarlar (2) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
![]() Türkiye |
Özet |
Gastronomi festivalleri şehirlerin gastronomi mirasını koruyan ve yaşatan etkinliklerden biridir. Temasını yöresel yiyecek ve içecekler oluşturmaktadır. Çalışmada UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında aday şehir olan Kastamonu’da gerçekleştirilen Kastrofest etkinliğinin mevcut durum analizinin yapılması amaçlanmıştır. Bu amaçla, UNESCO gastronomi alanında Türkiye’nin ilk şehri olan Gaziantep’te gerçekleştirilen GastroAntep ile içerik analizi yöntemi ile karşılaştırılmıştır. Çalışmada ilk olarak tema belirlemek amacıyla literatür taranmış ve daha önceki çalışmalardan hareketle temalar belirlenmiştir. Belirlenen temalar çerçevesinde her iki ilin festival siteleri belediye ve valilik resmi internet siteleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı internet siteleri, çevrimiçi broşürleri, yerel haber kanalları ve ulusal haber kanalları 19.09. 2021-24.09. 2021 tarihleri arasında incelenmiştir. Çalışma sonucunda, her iki festivalin resmi kurumlar aracılığı ile gerçekleştirildiği, buna karşın internet sitelerinde festival bilgilerine yer vermedikleri görülmüştür. Festival tanıtımı açısından Kastrofest’te eksiklik olduğu, şehir merkezinde gerçekleştirilmeleri ve yöresel ürün tanıtımı ve tadımı yaptırmaları olumlu yönler olarak belirlenmiştir. Kastrofest’te tanıtım faaliyetinin arttırılması, resmi kurum sitelerine Türkçe’nin yanı sıra yabancı dillerde de hizmet vermeleri önerilmiştir. |
Anahtar Kelimeler |
Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri |
Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum) |
Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum |
Bildiri Dili | Türkçe |
Kongre Adı | V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi |
Kongre Tarihi | 07-10-2021 / 09-10-2021 |
Basıldığı Ülke | Türkiye |
Basıldığı Şehir | Sakarya |