Effect of the Al Doping on the Sensing Behaviour of Carbon Nanotubes Toward Carbazochrome: a Computational Study
Fatma Genç
Prof. Dr. Fatma KANDEMİRLİ
Bu çalışmada, Al doplu karbon nanotüplerin (CNT)'nin anti-hemorajik veya hemostatik bir ajan olan karbazokrom ile etkileşimi, M06-2X fonksiyonel ve 6-31G* temel seti ile araştırıldı. Karbazokrom molekülü, Al doplu CNT ve aralarında oluşan komplekslerin sınır moleküler orbital enerjileri, sertlik, yumuşaklık, kimyasal Gibbs enerjisi gibi bazı parametreler ile NLO özelliklerini içeren global indeks hesaplandı ve değerlendirildi. Etkileşim boyunca oluşturulan bağ modeli ilerlemesinin özünü doğrulamak için elektron lokalizasyon fonksiyonu (ELF) hesaplamaları yapıldı. Kompleksin polarizebilitesinin Karbazokrom ve Al doplu CNT'den daha büyük olduğu elde edilmiştir. Maksimum elektron akış indeksine göre, artan kimyasal potansiyel ve azalan kimyasal sertlik ile elektrofilik gücü artar. Elde edilen tüm kompleksler ekzergoniktir ve bu nedenle termodinamik olarak uygundur.
Karbazokrom,Hesaplamalı Çalışma,Al doped CNT,Elektron Lokalizasyon Fonksiyonu (ELF)
Dergi Adı Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Makale Dili İngilizce