MRI Kontrast Maddelerinin Gelişimi için Kuantum Kimyasal ve QSAR Çalışmaları
Murat Alper Başaran
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Fatma KANDEMİRLİ
Bileşiklerin stabilitesini belirlemek için poliamino-polikarboksilik ligandları çalıştık. Bileşikler, Gaussian Program kullanılarak B3LYP / 6-311G(d,p) ve B3LYP / 6-311 ++ G(d,p) teorisi ile hesaplanmıştır. Tüm istatistiksel analizler sırasıyla; Mat Lab 7.9 ve SPSS 20.0 adı verilen iki farklı yazılım kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Gd (III) komplekslerinin kararlılık sabitlerinin tahmini için 37 poliaminopolikarboksilik ligandlarının için EHOMO, ELUMO, EHOMO ve ELUMO arasındaki enerji farkı (E), iyonlaşma enerjisi (IE), mutlak elektronegatiflik (χ), mutlak sertlik (η), yumuşaklık (σ) gibi elektronik ve moleküler özellikler nötr moleküller için gaz fazı için DFT/B3LYP/6-311G(d,p) ve 6-311++ G(2d,2p) yöntemleri ile hesaplanmıştır.
Dergi Adı Erciyes ÜniversitesiFen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 04-2019