Akılcı Olmayan Evlilik Beklentilerinin Gelişiminde TelevizyonDizilerinin Etkisi
Doç. Dr. Ömer ERDOĞAN
Bu çalışma televizyon izleme süresi, televizyonda izlenen dizilerin türleri ile akılcıolmayan evlilik beklentileri arasındaki ilişkiyi çözümlemek amacıyla yapılmıştır. Buamaçla 349 üniversite öğrencisiyle anket çalışması yapılmıştır. Çalışmada verileri toplamakamacı ile Sarı (2008) tarafından geliştirilen Romantik İlişkilerde Akılcı Olmayan İnançlarÖlçeği kullanılmıştır. Verilerin analizi SPSS (22) paket programı ile yapılmıştır. Analizsonuçlarına göre cinsiyet, anne eğitim düzeyi, ilişkinin olma durumu, anne baba ilişkisininörnek olma durumu, televizyon izleme süresi ve yeril ve yabancı dizi izleme değişkenlerianlamlı farklılık göstermiştir.
Dergi Adı İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi
Basım Tarihi 04-2019