İki Farklı Yaşta Kardeş Emzirme: Olgu Sunumu
Arş. Gör. Ayşenur DURMUŞ
Dilek Potur
Marmara Üniversitesi, Türkiye
Bebekler için en uygun beslenme şekli, ilk altı ay sadece anne sütü almak, iki yaş ve ötesine kadar uygun ek gıdalarla birlikte emzirmenin sürdürülmesini sağlamaktır. Emzirmenin anne ve bebek açısından ömür boyu birçok faydası bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda anneler emzirmeyi gerekenden daha önce sonlandırmaktadır. Emzirmeyi sonlandırmanın nedenlerinden birisi de annenin emzirme sürecinde gebe kalmasıdır. Ancak anne sağlıklı bir gebelik geçiriyorsa ve kontrendike bir durum yoksa bebeğini güvenle emzirebilir. Bu konuyla ilgili annelere yeterli danışmanlık verilmelidir. Bu makalede bebeğini emzirirken gebe kalan ve her iki bebeğini de başarılı bir şekilde emzirmeye devam eden anneye yaklaşım güncel literatür eşliğinde tartışılmaktadır. Çalışmamız bu haliyle tandem emzirme esnasında annelerin ikilemleri, yaşadığı sorunlar ve yapılması gerekenlere dikkat çekerek, sağlık profesyonellerinin gerekli bakım ve desteği sağlamasına katkıda bulunacaktır.
Emzirme,anne sütü üretimi,sütten kesme,olgu sunumu,tandem
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Ordu Üniversitesi Hemşirelik Çalışmaları Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Worldcat (OCLC)