Acil Serviste Nöroleptik Malign Sendrom ve Sepsis Ayırıcı Tanı
Mehmet Ümit Aslan
Doç. Dr. Veysel Garani SOYLU
Ufuk Demir
Acil servise, sepsis kliniğiyle gelen hastalarda,nöroleptik malign sendromu (NMS) ne kadar sıklıkladüşünüyoruz? Bazı organik ve psikiyatrik bozukluklaraolan benzerliğinden dolayı bu sendrom gözden kaçabilirveya tanı koymak zor olabilir. NMS’da erken tanı vetedavi önem kazanmakta olup, ciddi olgularda bilemortalite azaltılabilir. Bu yazımızda, sekiz yıldır düzenliolarak 37,5 mg/15 gün risperidon, 300 mg/gün lityumkarbonat idame tedavisi alan ve 1 ay önce tedavisine 2,5mg/gün olanzapin eklenen bipolar affektif bozukluktanılı hasta, gelişen NMS klinik tablosu ile sunulmuştur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı cause pedıa
Dergi ISSN ISSN-2147