img
img
Çöpe Atılan Fonksiyonel Bir Besin: Muz Kabuğu    
Yazarlar (1)
Dr. Öğr. Üyesi Mücahit MUSLU Dr. Öğr. Üyesi Mücahit MUSLU
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Muz dünya genelinde oldukça yaygın tüketilen bir meyvedir. Buğday pirinç ve mısırdan sonra başlıca besin maddesidir. Yılda kişi başı ortalama 12 kg tüketilmektedir. Asya, dünya muz üretiminin %54,4'lük payıyla en büyük muz üreticisidir. Muz, kabuk ve meyve kısmından oluşmaktadır. Kabuk kısmı, muzun yaklaşık %40'ını oluşturmaktadır. Genellikle muzun...
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı 3. Uluslararası Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Kongre Tarihi 23-09-2022 / 25-09-2022
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Ankara
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş