| Yazarlar (1) | 
|  Dr. Öğr. Üyesi Mücahit MUSLU Kastamonu Üniversitesi, Türkiye | 
| Özet | 
| Muz dünya genelinde oldukça yaygın tüketilen bir meyvedir. Buğday pirinç ve mısırdan sonra başlıca besin maddesidir. Yılda kişi başı ortalama 12 kg tüketilmektedir. Asya, dünya muz üretiminin %54,4'lük payıyla en büyük muz üreticisidir. Muz, kabuk ve meyve kısmından oluşmaktadır. Kabuk kısmı, muzun yaklaşık %40'ını oluşturmaktadır. Genellikle muzun... | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri | 
| Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum) | 
| Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum | 
| Bildiri Dili | Türkçe | 
| Kongre Adı | 3. Uluslararası Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi | 
| Kongre Tarihi | 23-09-2022 / 25-09-2022 | 
| Basıldığı Ülke | Türkiye | 
| Basıldığı Şehir | Ankara |