Yazarlar (1) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Muz dünya genelinde oldukça yaygın tüketilen bir meyvedir. Buğday pirinç ve mısırdan sonra başlıca besin maddesidir. Yılda kişi başı ortalama 12 kg tüketilmektedir. Asya, dünya muz üretiminin %54,4'lük payıyla en büyük muz üreticisidir. Muz, kabuk ve meyve kısmından oluşmaktadır. Kabuk kısmı, muzun yaklaşık %40'ını oluşturmaktadır. Genellikle muzun... |
Anahtar Kelimeler |
Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri |
Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum) |
Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum |
Bildiri Dili | Türkçe |
Kongre Adı | 3. Uluslararası Multidisipliner Bilimsel Çalışmalar Kongresi |
Kongre Tarihi | 23-09-2022 / 25-09-2022 |
Basıldığı Ülke | Türkiye |
Basıldığı Şehir | Ankara |