Türkiyede Turizm Gelirleri ve Ekonomik Büyüme İlişkisinin Kamu Politikaları Doğrultusunda Değerlendirilmesi
Eda Balıkçıoğlu
Kırıkkale Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Kutay OKTAY
Turizmin ülkelerin ekonomilerine sağladığı katkılar literatürde sıklıkla tartışılmaktadır. Turizmin ekonomik etkileri incelendiğinde kamu politikalarının önemli etkileri olduğu yadsınamamaktadır. Çalışmanın amacı Türkiye'deki ekonomik büyüme ve turizm arasındaki nedensellik ilişkisini kamu politikaları doğrultusunda incelemektir. Bu amaçla 2003Q1-2014Q2 dönemini kapsayan çeyrek verileri kullanarak turizmle ekonomik büyüme arasındaki ilişki Granger nedensellik testi ile incelenmektedir. Analiz sonucunda ekonomik büyümeden turizme doğru tek yönlü nedensellik bulunmaktadır. Çalışmanın sonucunda bu nedensellik ilişkisi kamu politikaları doğrultusunda değerlendirilmektedir.
Dergi Adı Sosyoekonomi
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO, TÜBİTAK
Basım Tarihi 06-2015
Doi Numarası 10.17233/se.80513