img
Türkiye’de Gastronomi Turizmi: Antalya’da Konaklayan Turistler Üzerine Bir Araştırma     
Yazarlar
Menekşe Cömert
Türkiye
Doç. Dr. Alev SÖKMEN Doç. Dr. Alev SÖKMEN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
Gastronomi turizmi büyük ölçüde yerel yiyecek ve içeceklerin bulunduğu yerlere yönelik iç ve dış turizm seyahatlerini içermektedir. Gastronomi amaçlı seyahat eden turistlerin önemli bölümü gittikleri yerlerde bölgesel yiyecekler tatmakta, yemek tarifleri almakta ve bazı ürünleri evlerine götürerek bunları arkadaşları ve aileleri ile paylaşmaktadırlar. Böylece ülke/bölge tanıtımına ve gelirine dolaylı katkı sağlamaktadırlar. Bir ülke veya bölgenin sahip olduğu ve onun en temel kültürel değerlerinden biri olan yiyecek ve içecekle ilgili değerler, ulusal ve uluslararası turizm hareketlerinde önemli bir güç olarak yükselmektedir. Bu çalışma ile Türkiye'de konaklama yapan yerli ve yabancı konukların alışkanlıklarının ve tatmin düzeylerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu kapsamda Antalya'da konaklayan İngiliz, Alman ve Türk 350 konuk üzerinde üç boyutlu Gastronomik Alışkanlıklar ve Tatmin Anketi uygulanmış, çalışma sonucunda önemli bulgulara ulaşılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre İngiliz, Alman ve Türk konukların demografik özellikleri kapsamında gastronomik alışkanlıklarında, deneyim ve memnuniyet farklılıklar tespit edilmiştir
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Dergi ISSN 1304-7590
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2017
Cilt No 14
Sayı 3
Sayfalar 237 / 250
Doi Numarası 10.24010/soid.369897
Makale Linki https://dergipark.org.tr/tr/pub/soid/issue/33238/369897
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 17
Google Scholar 85
Türkiye’de Gastronomi Turizmi: Antalya’da Konaklayan Turistler Üzerine Bir Araştırma

Paylaş