Congenital Sialolipoma in an Infant
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Harun Üçüncü
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye
Sialolipoma is a newly recognized tumor of the major and minor salivary glands and represents only 0.3% of all salivary gland tumors. Only 3 cases of congenital sialolipoma are available in the literature. In the current case, we performed a total parotidectomy with facial nerve preservation on a 12-week-old infant exhibiting huge mass in the parotid region. Histopathology results showed sialolipoma. There was no recurrence at the 18-month follow-up. Although it is a very rare disease in infants, congenital sialolipoma should be kept in mind in patients with parotid mass. The primary treatment is parotidectomy with facial nerve preservation.
Congenital sialolipoma,parotid gland,parotidectomy
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Journal of Craniofacial Surgery