Koronavirüs Hastalığı 2019 Sürecinde Özel Gereksinimli Bireyler
Arş. Gör. Ali KURT
Meltem Kurtoğlu Erden
Uşak Üniversitesi, Türkiye
Koronavirüs Hastalığı 2019 (COVID-19) Çin’in Wuhan kentinde ortayaçıkmış ve tüm dünyaya hızla yayılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafındanpandemi olarak ilan edilen salgın birçok alanı ya da grubu etkilemiştir. Bu çalışmada ilk olarak pandeminin eğitim ve öğrenciler üzerindeki etkisine, zorunluuzaktan eğitim süreci ve etkilerine değinilmiştir. Çalışmada ayrıca, pandemininözel gereksinimli bireyler üzerine etkisine, pandemi sırasında özel gereksinimlibireylere sunulan hizmetlere, pandeminin özel gereksinimli bireylerin aileleriüzerine yansımalarına, pandeminin özel gereksinimli bireylerin öğretmenleri üzerine yansımalarına odaklanılmıştır. Bunlara ek olarak pandemi sürecininuzun süreli etkisi ve sonrası ile özel gereksinimli bireylere sağlık yönünden etkisiüzerinde durulmuştur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Milli Eğitim Dergisi
Basım Tarihi 12-2020