Bir Danada Fibrinli Hemorajik Sekokolitis Olgusu
Fırat Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Kenan Çağrı TÜMER
Fırat Üniversitesi, Türkiye
Bu olgu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğine iştahsızlık, sancı ve timpanişikayetleriyle getirilen, 3 aylık Simental melezi bir danada saptanmıştır. Klinik muayenedebağırsaklarda patolojik bir vaziyet değişikliğinden şüphelenilmiş, ultrasonografik incelemesonucunda da sağ karın bölgesinde çapı 10 cm kadar olan genişlemiş bağırsak kısmı tespitedilmiştir. Teşhisi doğrulamak ve tedavisi amacıyla deneysel laparatomiye karar verilmiş ancakbuzağının genel durumu hızla bozularak zorunlu olarak kestirilmiştir. Bu vaka bildiriminde fibrinlihemorajik sekokolitise ait klinik, hematolojik ve ultrasonografik bulgular sunulmuştur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Basım Tarihi 01-2018