Endoscopic and Radiographic Findings and Operative Treatment of a Dog with Mechanical Ileus
Ersoy Baydar
Balıkesir Üniversitesi, Türkiye
Ali Said Durmuş
Eren Polat
Doç. Dr. Kenan Çağrı TÜMER
Fırat Üniversitesi, Türkiye
Bu olgu sunumunda, halsizlik, kusma ve dışkı yapamama şikâyetleriyle Fırat Üniversitesi HayvanHastanesi’ne getirilen 3 yaşında, erkek, Golden Retriever ırkı bir köpek konu edildi. Yapılan klinik,radyografik ve endoskopik muayeneler sonrasında köpeğin yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 10cm eninde kalın bir sargı bezini yutması sebebiyle mekanik ileusunun olduğu tespit edildi. Buçalışmada, karşılaşılan bu olgu karşısında uygulanan tanı ve operatif tedavi yöntemi paylaşılarakliteratüre katkı sağlamak amaçlandı.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Makale Dili İngilizce