img
img
Temel Beceriler Odağında Orta Öğretimde Gastronomi Eğitimi (Gastronomy Education in Secondary Education with a Focus on Basic Skills)      
Yazarlar (1)
Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÇALIŞKAN Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÇALIŞKAN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Çalışma orta öğretim düzeyinde verilen gastronomi eğitiminin güncel gelişmeler
doğrultusunda incelenmesini amaçlamaktadır. Araştırma nitel yöntemlerden doküman
incelemesi yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda çalışma mesleki ve teknik orta
öğretim kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanı eğitimini konu edinmektedir. Milli
Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimde kullanılan öğretim programlarını 2020 yılında temel
beceriler odağında güncellemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Anadolu
Liseleri ve Çok Programlı Anadolu Liselerinde gastronomi eğitiminin yiyecek içecek
hizmetleri alan ve dalı içerisinde bütüncül bir yaklaşımla ele alındığı dikkat çekmektedir.
Örgün eğitim kapsamına alınan mesleki eğitim merkezlerinde ise yiyecek içecek hizmetleri
eğitimi altı farklı dalda gerçekleşmektedir. Tüm bunlar ışığında temel becerilerin
uygulamalı olarak aktarılmasını hedefleyen mesleki eğitime kaynaklık eden öğretim
programları ile orta öğretim düzeyinde verilen gastronomi eğitiminde değişiklikler olduğu
söylenebilir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Dergi ISSN 2147-8775
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 06-2022
Sayı 2
Sayfalar 1128 / 1146
Doi Numarası 10.21325/jotags.2022.1034
Makale Linki https://jotags.net/index.php/jotags/article/view/1183/2095