Yazarlar (1) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Çalışma orta öğretim düzeyinde verilen gastronomi eğitiminin güncel gelişmeler doğrultusunda incelenmesini amaçlamaktadır. Araştırma nitel yöntemlerden doküman incelemesi yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda çalışma mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanı eğitimini konu edinmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimde kullanılan öğretim programlarını 2020 yılında temel beceriler odağında güncellemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Çok Programlı Anadolu Liselerinde gastronomi eğitiminin yiyecek içecek hizmetleri alan ve dalı içerisinde bütüncül bir yaklaşımla ele alındığı dikkat çekmektedir. Örgün eğitim kapsamına alınan mesleki eğitim merkezlerinde ise yiyecek içecek hizmetleri eğitimi altı farklı dalda gerçekleşmektedir. Tüm bunlar ışığında temel becerilerin uygulamalı olarak aktarılmasını hedefleyen mesleki eğitime kaynaklık eden öğretim programları ile orta öğretim düzeyinde verilen gastronomi eğitiminde değişiklikler olduğu söylenebilir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
Dergi ISSN | 2147-8775 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 06-2022 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 1128 / 1146 |
Doi Numarası | 10.21325/jotags.2022.1034 |
Makale Linki | https://jotags.net/index.php/jotags/article/view/1183/2095 |