Coexisting of small bowel perforation and abdominal cocoon syndrome: A case report
Emrah Akın
Fatih Altıntoprak
Sakarya Üniversitesi, Türkiye
Emre Gönüllü
Sakarya Üniversitesi, Türkiye
Fahri Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yasin Alper YILDIZ
Abdominal cocoon sendromu (ACS) nadir görülen ve nedeni bilinmeyen bir sendromdur. Hastalar peritonun kronik enflamasyonu sonucu ince bağırsakları saran intraabdominal fibrotik doku gelişimi ile karakterizedir. Yabancı cisme bağlı ince bağırsak perforasyonları da klinik pratikte sık karşılaşılan olgular değildir. Bu iki nadir durumun bir arada bulunması ise son derece ender bir durumdur. Bu yazıda, akut batın sendromu bulgu- ları ile başvuran ve bu iki nadir durumun birlikteliği saptanan olgunun radyolojik bulguları ve tedavi süreci sunulmaktadır.
Abdominal cocoon sendromu,balık kılçığı,perforasyon,intestinal obstrüksiyonu
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turkish Journal of Surgery