İlköğretim üçüncü sınıf öğrencilerinin okuma düzeylerinin geliştirilmesine akıcı okuma stratejilerini kullanmanın etkisi
Dr. Öğr. Üyesi Şafak KAMAN
Ayfer Şahin
Bu çalışmada, İlköğretim 3. sınıf öğrencilerinin, okuma düzeylerinigeliştirmede akıcı okuma strat ejilerinden tekrarlı okumanın etkililikdüzeyinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklem grubunuKırşehir ili Kaman ilçesinde bulunan ilköğretim okulları arasından seçilmişsosyo-ekonomik düzeyleri denk olan iki 3. sınıf şubesindeki öğrencileroluşturmuştur. Bu iki şubeden biri deney diğeri kontrol grubu olarakbelirlenmiştir. Öğrencilerin okuma ile ilgili hazır bulunuşluk seviyeleri Yanlış Analizi Envanteri ile tespit edildikten sonra, deney grubuöğrencilerine tekrarlı okuma stratejisi 10 hafta boyunca, her hafta birokuma metni ile toplam 50 saat uygulanmış, kontrol grubu öğrencilerinormal eğitim öğretimlerine devam etmişlerdir. Yapılan uygulamalarsonucunda elde edilen okuma düzeyi puanları SPSS programındadeğerlendirilmiş ve tekrarlı okuma stratejisinin uygulandığı deney grubuöğrencilerinin okuma düzeylerinin kotrol grubu öğrencilerinden dahafazla geliştiği saptanmıştır.
Dergi Adı Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi
Basım Tarihi 01-2013
Makale Linki https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/168710/ilkogretim-ucuncu-sinif-ogrencilerinin-okuma-duzeylerinin-gelistirilmesine-akici-okuma-stratejilerini-kullanmanin-etkisi