Frontal Kemikteki Sert Fiksasyon Materyallerinin Neden Olduğu Yüzde Sabit İz : Bir Olgu Sunumu
Doç. Dr. Ertuğrul GÖK
Dicle Üniversitesi, Türkiye
Mustafa Numan Ural
Recep Fedakar
Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye
Azem İrez
İbrahim Bayraktar
Yüzde sabit iz, adli tıbbi uygulamada büyük öneme sahiptir. Trafik kazası nedeniyle frontal kemikte çoklu kırık saptanmış olan olgumuz, vidalar ve plaklar kullanılarak ameliyat edilmiştir. Yüzünde belirli nedbe dokusu olmamasına rağmen alın cildinin altındaki sert fiksasyon materyallerinin bulunduğu alanlardaki kabarıklıkların yüzde sabit ize neden olduğuna karar verildi. Adli tıpta kemik kırıklarının fiksasyonu için kullanılan vidaların ve plakların yüzde sabit ize neden olabileceğini gösteren olgumuz ilginç bulunduğundan sunulması amaçlandı.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turkish Journal of Forensic Sciences
Basım Tarihi 01-2016