The heart with single ventricle detected by exhumation and forensic autopsy: A case report
Doç. Dr. Ertuğrul GÖK
Dicle Üniversitesi, Türkiye
Okan Akan
Bülent Eren
Kırklareli Üniversitesi, Türkiye
Recep Fedakar
Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye
Evren Şahin
Tek ventrikül kalp, tek ventrikülle beraber çeşitli fonksiyonel ve fizyolojik kusurları içeren nadir bir kardiyak anomalidir. Bu anomali ani kardiyak ölüme neden olabilir. Bu olguda biz hastaneden taburcu olduktan sonra beşinci günde ölen ve defin ruhsatı alınmadan gömülen 71 günlük bebeği sunduk. Otopsi bulgularında tek ventrikül, triküspid atrezisi ve aort koarktasyonu, 134 gram ağırlığında büyük bir kalp vardı. Bu olgu sunumu ile amacımız bu konuyla ilgili yasal gömme prosedürleri, otopsi ve klinik özellikleri sunmaktır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Dicle Medical Journal / Dicle Tip Dergisi
Makale Dili İngilizce