Üzerine Televizyon Düşmesi Sonucu Meydana Gelen Çocuk Ölümlerinin Retrospektif Değerlendirilmesi
Doç. Dr. Ertuğrul GÖK
Dicle Üniversitesi, Türkiye
Recep Fedakar
Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye
Süleyman Sivri
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Türkiye
Televizyon düşmesi, çocuklarda sıklıkla künt kafa travmasına bağlı önemli morbidite ve mortalite nedenidir. Televizyon düşmesi nedeniyle ölen olguların detaylı incelenmesi alınacak tedbirler için yol gösterici olacaktır. Bu çalışmada Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Grup Başkanlığı tarafından 2005-2014 yılları arasında Diyarbakır’da ölü muayeneleri veya otopsileri yapılmış olan 9174 olgunun ölü muayene veya otopsi raporları incelendi. İncelenen olgulardan üzerine televizyon düşmesi nedeniyle ölmüş olduğu kesin olan çocuk yaş grubundaki 24 olgu çalışmaya alındı. Olguların tamamının (n=24) künt kafa travmasına bağlı öldükleri, hepsinin yaş grubunun 1-4 yaş aralığında olduğu, olguların 13 (%54,2) tanesinin kız cinsiyette olduğu ve en çok olguya yaz mevsiminde (%45,8) rastlandığı saptandı. Televizyon düşmesine bağlı ölümlerin tamamının kaza kaynaklı önlenebilir halk sağlığı sorunu olduğu saptandı.
adli olgu,kafa travması,kaza,televizyon düşmesi,çocuk ölümü
Dergi Adı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Dergi ISSN 1300-414X