Drinking water quality properties of Ercis, Van-Turkey
Fazıl Şen
Mahmut Elp
Kastamonu University, Turkey
In this study, microbiological, physical, and chemical characters of drinking water supplied from city of Ercis were analyzed. Temperature, turbidity, conductivity, dissolved oxygen, biological oxygen demand, chemical oxygen demand, calcium, magnesium, total hardness, total alkalinity, free chloride, carbonate, bicarbonate, nitrite, nitrate, ammonia, phosphorus, zinc, copper, nickel, cobalt, cyanide, fluoride, aluminum, iron, potassium, manganese, molybdenum, silicon and microbiological parameters were analyzed in the laboratory. The results were evaluated according to “Turkish Regulation of Surface Water Quality Management, Turkish Water Pollution Control Regulations, TS 266, Turkish Regulation on Water Intended for Human Consumption”.
Drinking water | Van-Ercis | Water quality
Makale Alt Türü SCOPUS dergilerinde yayımlanan tam makale