img
img
Etnik Restoranların Hizmet Kalitesinin Önem Performans Analizi ile Değerlendirilmesi    
Yazarlar (1)
Dr. Öğr. Üyesi Hakkı ÇILGINOĞLU Dr. Öğr. Üyesi Hakkı ÇILGINOĞLU
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu çalışmanın amacı, Önem Performans Analizi (ÖPA) ile etnik restoranların hizmet kalitesini değerlendirmektir. Araştırmanın evrenini, İstanbul ilindeki etnik restoran müşterileri oluşturmaktadır. Bu doğrultuda, veri toplama yöntemi olarak anket tekniğinden faydalanılmıştır. Etnik restoran müşterilerine Temmuz-Ağustos 2023 tarihleri arasında 390 adet anket uygulanmış ve bunlardan 386 adedi analize uygun bulunmuştur. Elde edilen anket verileri kullanılarak SPSS programında ÖPA matrisi oluşturulmuştur. Bulgular, katılımcıların güven, empati, fiziksel kanıtlar ve heveslilik boyutlarına daha yüksek önem atfettiklerini göstermektedir. Bununla birlikte, ilgili işletmelerin bu boyutlardaki performanslarının istenilen seviyenin altında olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, çalışanların müşteri güveni kazanma, kibarlık ve sorulara yetkin yanıtlar verme konularında gelişime ihtiyaçları olduğu tespit edilmiştir. Araştırmanın sonuçları …
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
Dergi ISSN 2587–0890
Dergi Tarandığı Indeksler TÜRKİYE TURİZM DİZİNİ
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 03-2024
Cilt No 8
Sayı 1
Sayfalar 62 / 77
Doi Numarası 10.26677/TR1010.2024.1378
Makale Linki https://www.tutad.org/index.php/tutad/article/view/700
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Etnik Restoranların Hizmet Kalitesinin Önem Performans Analizi ile Değerlendirilmesi

Paylaş