Kamu Çalışanlarının Teknolojinin Gözetim İşlevine Bakışı
Sermin Asıl
Prof. Dr. Muharrem ÇETİN
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye
Kişisel bilgilerin teknolojideki gelişmeler sayesinde toplanmasına ve izlenmesinedayanan dijital gözetim, teknolojinin desteğiyle zaman ve mekan algısını ortadan kaldırmaktave hayatın her alanına nüfuz edebilmektedir. Gözetimin araçlara indirgenmesinde ve buaraçların da insan hayatında önemli yerlerinin olmasına neden olan teknoloji, gözetimeyönelik eleştirileri ve sorgulamaları tartışılır kılmaktadır. Bu nedenle gözetim ve teknolojiilişkisinde ortaya çıkan yeni durum, önemli değişimlere ve gelişmelere yol açmaktadır. Bubağlamda ileri sürülen görüşlerin sınanması için alan araştırması yapılmıştır. Araştırmanınevrenini Gazi Üniversitesi idari personelin tümü oluştururken, örneklemini de GaziÜniversitesi idari personeli arasından araştırmamıza katılan 300 personel oluşturmaktadır.Araştırmada katılımcılara sorulan yedi faktör ölçekli sorulardan elde edilen verilerdeğerlendirilmeye çalışılmıştır. Çalışanların tutum ve davranışları, dijital gözetimikabullenme ya da kabullenmeme düşüncesi bağlamında ele alınmış ve değerlendirmeyetabi tutulmuştur.
Dergi Adı İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi
Basım Tarihi 12-2019
Makale Linki http://iletisimdergisi.hacibayram.edu.tr/index.php/IKAD/issue/view/63