Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Cinsiyete Göre Farklılık Gösterir mi Otel İşletmeleri Açısından Bir Değerlendirme
Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Yasin Boylu
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Çağımızda örgütler, günlük hayatımızda önemli roller üstlenmekte ve bir bakımatoplum, örgütler bileşiminden oluşmaktadır. Küreselleşme ve rekabet gibi olgular,örgütleri farklı ve yeni arayışlara götürmekte, bu durum da, beraberinde örgütçalışanlarının daha farklı sorumluluk ve performans göstermelerini gerektirmektedir.Son yıllarda yönetim literatüründe üzerinde fazla çalışılan konulardan birisi olanörgütsel vatandaşlık kavramının da, işgörenlerin örgüt faaliyetlerinin etkinliği veverimliliği açısından önem taşıdığı ifade edilmektedir. Bu kapsamda Ankara’dakiotel işletmelerinin sınır departmanlarında gerçekleştirilen çalışmada, örgütselvatandaşlık davranışının otel işgörenleri tarafından ne derece benimsendiği vegösterilen davranışların cinsiyete göre farklılık gösterip göstermediği incelenmiş,birtakım yararlı bulgulara ulaşılmıştır. Buna göre, incelenen otel işletmelerindeçalışan işgörenler, örgütsel vatandaşlık davranışları göstermekte ve bu davranışlarişgörenlerin cinsiyetine göre farklılaşmaktadır.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi