Yazarlar |
Doç. Dr. Adem Yavuz SÖNMEZ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Gökhan Arslan
|
Sıdki Aras
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Serdar Bektaş
Sinop Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Tavuk gübrelerinden karnivor balıklar için canlı yem elde etmeyi hedefleyen bu çalışma, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletme Müdürlüğüne ait 4x3 m lik bir odada 25 ºC lik sabit sıcaklıkta,1–30 Şubat tarihleri arasında sürdürülmüştür. Deneme salt gübre ve %10 Tavuk yemi ile karıştırılmış gübreler sac tavalar ve naylon sergilere konularak 2 tekerrürlü olmak üzere tam şansa bağlı plana göre kurulmuştur. İlk hasat 20. günde kg gübre başına ortalama 10 gr kutçuk olarak tespit edilmiştir. Müteakip 10 gün içerisinde ise her gün hasat alınmış ve ortalama olarak kg gübre başına 1 gr olarak tespit edilmiştir. Tüm faktörler arsında istatistiksi fark çok önemli çıkmıştır. En iyi sonucu yem katılan naylon grup vermiştir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi |
Dergi Tarandığı Indeksler | cab |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 06-2006 |
Cilt No | 37 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 187 / 195 |