img
Türkiye Gastronomi Festivalleri ve Haritalandırılması   
Yazarlar
Fatih EKERİM
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
Canan TANRISEVER
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
Özet
Gastronomi festivalleri yerel yemeklerin pazarlanması, tanıtılması ve sürdürülebilirliği içinönemli araçlardır ve turistlere yerel yemekleri deneyimleyebilecekleri bir ortam sağlarlar.Türkiye'deki yöresel çeşitlilik, coğrafi zenginlik ve sahip olunan gastronomi hafızası ile heryıl çok sayıda gastronomi festivali düzenlenmektedir. Düzenlenen festivaller Türkiye'ningeneline yayılmış durumdadır. Çalışmanın amacı, Türkiye'de düzenlenen gastronomifestivallerini tespit etmek ve gastronomi festivali haritasını oluşturmaktır. Bu kapsamda,çalışmada ikincil veri kaynakları derinlemesine incelenerek ve yerel yönetimlerle yapılangörüşmeler sonucunda Türkiye genelinde düzenlenen gastronomi festivalleri tespitedilmiştir. Türkiye genelinde düzenlenme sıklığına, devamlılığına ve bilinirliğine göretespit edilen 367 gastronomi festivali 7 tabloda incelenmiş ve Coğrafi Bilgi Sistemi ileharitalandırılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2020
Cilt No 8
Sayı 3
Sayfalar 2227 / 2297
Doi Numarası 10.21325/jotags.2020.660
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 9
Google Scholar 29
Türkiye Gastronomi Festivalleri ve Haritalandırılması

Paylaş