Yazarlar |
Fatih EKERİM
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, Türkiye |
Canan TANRISEVER
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ, Türkiye |
Özet |
Gastronomi festivalleri yerel yemeklerin pazarlanması, tanıtılması ve sürdürülebilirliği içinönemli araçlardır ve turistlere yerel yemekleri deneyimleyebilecekleri bir ortam sağlarlar.Türkiye'deki yöresel çeşitlilik, coğrafi zenginlik ve sahip olunan gastronomi hafızası ile heryıl çok sayıda gastronomi festivali düzenlenmektedir. Düzenlenen festivaller Türkiye'ningeneline yayılmış durumdadır. Çalışmanın amacı, Türkiye'de düzenlenen gastronomifestivallerini tespit etmek ve gastronomi festivali haritasını oluşturmaktır. Bu kapsamda,çalışmada ikincil veri kaynakları derinlemesine incelenerek ve yerel yönetimlerle yapılangörüşmeler sonucunda Türkiye genelinde düzenlenen gastronomi festivalleri tespitedilmiştir. Türkiye genelinde düzenlenme sıklığına, devamlılığına ve bilinirliğine göretespit edilen 367 gastronomi festivali 7 tabloda incelenmiş ve Coğrafi Bilgi Sistemi ileharitalandırılmıştır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 12-2020 |
Cilt No | 8 |
Sayı | 3 |
Sayfalar | 2227 / 2297 |
Doi Numarası | 10.21325/jotags.2020.660 |
Atıf Sayıları | |
TRDizin | 9 |
Google Scholar | 29 |