img
Kadınların Baharat Tüketimi Üzerine Bir Araştırma   
Yazarlar
Dr. Öğr. Üyesi Elif Zeynep ÖZER Dr. Öğr. Üyesi Elif Zeynep ÖZER
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu çalışma farklı şehirlerde yaşayan kadınların baharat kullanım durumlarını tespit amacıyla planlanıp yürütülmüştür. Araştırmanın amacı doğrultusunda oluşturulan Baharat Kullanımı Anket Formu 2018 yılı Nisan-Mayıs ayları içerisinde Artvin'de 140, Gaziantep'te 140 ve İstanbul'da 140 olmak üzere toplam 420 kişiye uygulanmıştır. Araştırma kapsamında kadınların %61,9 baharatları yaygın olarak kullandığı; baharat seçiminde lezzet faktörünün %52,1 belirleyici olduğu; kullanım alışkanlıklarının şekillenmesinde ise damak zevki faktörünün %54,5 etkili olduğu belirlenmiştir. Ayrıca baharat kullanım miktarının aile fertlerinin tutumlarına göre değiştiği; baharatların muhafazasında hijyen-sanitasyon kurallarına uyulduğu ve baharatların son tüketim tarihi konusunda %26,4 hassasiyet gösterildiği sonuçlarına ulaşılmıştır. Kadınların yaşları, eğitim durumları ve yaşadıkları bölgelere göre baharat kullanımları arasında anlamlı farklılık tespit edilmiştir P
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Researcher
Dergi Tarandığı Indeksler
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2019
Cilt No 7
Sayı 2
Sayfalar 226 / 244
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 4

Paylaş