img
Impacts of Camellia sinensis fermentation end‐product (black tea) on retinal microvasculature: an updated OCTA analysis     
Yazarlar
Mustafa Doğan
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Müberra Akdoğan
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Anar Alizada
Özgür Eroğul
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cem SABANER
Türkiye
Hamıdu Hamısı Gobeka
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Furkan Fatih Gülyeşil
Türkiye
Mehmet Akif Seylan
Türkiye
Özet
Tea, second only to water, is one of the most regularly consumed drinks in the world. Its potentially beneficial effects on general health may be enormously important. Optical coherence tomography angiography (OCTA) now allows clinicians to examine the acute retinal morphological changes caused by black tea consumption. The purpose of this study was to investigate the acute impacts of a Camellia sinensis fermentation end-product (black tea) on retinal microvasculature in healthy individuals using OCTA.
Anahtar Kelimeler
black tea consumption,Camellia sinensis,FAZ,OCTA,retinal microcirculation,vessel density
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of the Science of Food and Agriculture
Dergi ISSN 0022-5142
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Dergi Grubu Q1
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 05-2021
Cilt No 101
Doi Numarası 10.1002/jsfa.11294
Makale Linki http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.11294