Yazarlar |
Mehmet Mithat Üner
Gazi Üniversitesi, Türkiye |
Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN
Gazi Üniversitesi, Türkiye |
Deniz Güler
|
Özet |
Türkiye’de başta Antalya bölgesi olmak üzere son yıllarda yaygın olarak kullanılan her şey dahil sistemi, çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Çalışma kapsamında; her şey dahil sistemi hakkında özet teorik bilgi verildikten sonra, Antalya’da faaliyet göstermekte olan 3, 4 ve 5 yıldızlı otel işletmeleriyle tatil köylerinin uyguladıkları her şey dahil sistemlerinin karşılaştırılması yapılmıştır. Bu kapsamda, 121 konaklama işletmesinde her şey dahil uygulamasına yönelik anket çalışması yürütülmüştür. İşletmelerde uygulanan klasik ve ultra her şey dahil sistemlerinin karşılaştırılması diskriminant analizi yardımıyla gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgulardan, sunulan hizmetlerden 15’i kapsamında “Klasik Her Şey Dahil” (KHD) sistemini uygulayan işletmeler ile “Ultra Her Şey Dahil” (UHD) sistemini uygulayan işletmeler arasında farklılaşma olduğu ortaya çıkmıştır. Bunlar; Sınırlı Su Sporları, Tüm İthal Alkollü İçecekler, Tüm Kara Sporları, Sınırlı Mini Bar, Çocuk Kulübü, Emanet Kasa, Gece Kulübü, Mini Golf, Tüm Salon Sporları, Buhar Odası, Sınırlı Oda Servisi, Bilgilendirme, Wellness, A’la Carte Restoran ve Fitness hizmetleridir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi |
Dergi Tarandığı Indeksler | EBSCO |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 04-2007 |
Cilt No | 18 |
Sayı | 1 |
Sayfalar | 53 / 63 |
Doi Numarası | 1300 - 4220 |
Atıf Sayıları | |
TRDizin | 8 |
Google Scholar | 31 |