Yazarlar (2) |
![]() Türkiye |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Son yıllarda teknoloji insanoğlunun yaşam biçiminin şekillenmesinde aktif bir rol oynamaktadır. Teknoloji, iş dünyasından eğitim faaliyetlerine, kamu faaliyetlerinden sosyal alana kadar her alanda karşılaşılan ve insanları yeniliğe götüren bir olay olarak ifade edilmektedir (Dilek & Öztürk, 2021; Uysal & Tokmak, 2021). Teknoloji hemen hemen her alanda etkisini göstermektedir. Teknolojinin etkilemiş olduğu ve teknolojik yeniliklere uyum sağlayan alanlardan biri de yiyecek içecek alanıdır. Teknolojik araç ve gereçlere mutfaklarda çokça yer verilmektedir (Bucak & Yiğit, 2020; Özgüneş, Bozok & Küçükaltan, 2020; Behremen, 2022). Teknolojik yeniliklerin mutfaklarda kullanılması gastronominin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Üretim açısından teknolojinin mutfaklarda kullanılmasıyla birlikte ürünlerin üretim süresi kısalmaktadır. Bu durum mutfakta daha fazla ürün çeşidinin çıkmasını sağlamaktadır. Banket organizasyonları gibi büyük etkinliklerde robotik ürünlerden faydalanmak çalışanların zaman kazanmasına yardımcı olmaktadır (Moral-Cuoadra ve ark., 2021). Ayrıca akıllı mutfak teknolojileri ile daha sağlıklı ve lezzetli yiyecekler pişirilebilmekte, isteğe göre uyarlanabilmekte ve kişiye özel tasarlanabilmektedir (Candoğan & Bulut, 2020). Tüketicilerin değişen istek ve |
Anahtar Kelimeler |
Kitap Adı | Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI |
Bölüm(ler) | Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış |
Kitap Türü | Kitap Bölümü |
Kitap Alt Türü | Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü |
Kitap Niteliği | Diğer uluslararası bilimsel kitap |
Kitap Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 01-2024 |
ISBN | 978-625-6321-25-0 |
Basıldığı Ülke | Türkiye |
Basıldığı Şehir | Çanakkale |