img
img
Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış (Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI)    
Yazarlar (2)
Arş. Gör. Dr. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ Arş. Gör. Dr. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ
Türkiye
Prof. Dr. Burhan SEVİM Prof. Dr. Burhan SEVİM
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Son yıllarda teknoloji insanoğlunun yaşam biçiminin şekillenmesinde aktif bir rol oynamaktadır. Teknoloji, iş dünyasından eğitim faaliyetlerine, kamu faaliyetlerinden sosyal alana kadar her alanda karşılaşılan ve insanları yeniliğe götüren bir olay olarak ifade edilmektedir (Dilek & Öztürk, 2021; Uysal & Tokmak, 2021). Teknoloji hemen hemen her alanda etkisini göstermektedir. Teknolojinin etkilemiş olduğu ve teknolojik yeniliklere uyum sağlayan alanlardan biri de yiyecek içecek alanıdır. Teknolojik araç ve gereçlere mutfaklarda çokça yer verilmektedir (Bucak & Yiğit, 2020; Özgüneş, Bozok & Küçükaltan, 2020; Behremen, 2022). Teknolojik yeniliklerin mutfaklarda kullanılması gastronominin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Üretim açısından teknolojinin mutfaklarda kullanılmasıyla birlikte ürünlerin üretim süresi kısalmaktadır. Bu durum mutfakta daha fazla ürün çeşidinin çıkmasını sağlamaktadır. Banket organizasyonları gibi büyük etkinliklerde robotik ürünlerden faydalanmak çalışanların zaman kazanmasına yardımcı olmaktadır (Moral-Cuoadra ve ark., 2021). Ayrıca akıllı mutfak teknolojileri ile daha sağlıklı ve lezzetli yiyecekler pişirilebilmekte, isteğe göre uyarlanabilmekte ve kişiye özel tasarlanabilmektedir (Candoğan & Bulut, 2020). Tüketicilerin değişen istek ve
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı Turizm ve Destinasyon Araştırmaları VI
Bölüm(ler) Geleceğin Gastronomi Uzmanları ve Yiyecek-İçecekleri Üzerine Bir Bakış
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2024
ISBN 978-625-6321-25-0
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Çanakkale
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş