img
img
Hayvanlar Tarafından Yem Alımının Düzenlenmesi (Hayvan Beslemenin İlkeleri)   
Yazarlar (1)
Arş. Gör. Çağatay SALUM Arş. Gör. Çağatay SALUM
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Hayvan Beslemenin İlkeleri başlıklı bu kitap 13 Bölümden oluşmaktadır. Biyokimya, fizyoloji ve anatomi alanlarındaki son gelişmeler, besinlerin ruminantlar ve nonruminantlar tarafından nasılkullanıldığını anlamak için temel sağlar. Metin, hayvan beslenmesinin fizyolojik ve biyokimyasal temellerinegenelbir bakışla başlar, ardından karbonhidratlar, lipitler, proteinler ve amino astilerin kimyasalözelliklerinin ayrıntılı bir tanımını sunar. Kitap, makro besinlerin, enerji, vitaminler ve minerallerin hayvanlarda sindirimi, emilimi, taşınması ve metabolizmasını kapsayan bölümlerle devam eder. Beslenme konusundaki temel bilgileri pratik hayvan besleme ile bütünleştirmek amacıyla, kitap hayvanlarınbakımveüretim için Çeviri Editörü: Dr. Öğr. Üyesi Veysel DOĞAN ihtiyaç duyduğuı besin gereksinimlerini ve hayvanların gıda alımının düzenlenmesini tartışarak devam eder. Son olarak, kitap, hayvan büyümesini ve yaşama payını artırmak, protein üretimi için yem verimliliğini artırmak ve yem antibiyotiklerinin yerini almak için kullanılan yem katkı maddeleri ile sona erer.
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı Hayvan Beslemenin İlkeleri
Kitap Türü Kitap Tercümesi
Kitap Alt Türü Alanında yayınlanan kitap bölümü çevirisi
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2024
ISBN 9786253999216
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Ankara
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş