Evde bakımda sosyal politikalar ve evde bakım hemşireliği
Melek Ardahan
Ege Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Evde bakım hizmetlerinin sağlık sistemleri içerisindekiyeri her geçen gün daha da önem kazanmaktadır.Evde bakım, hastanın kendi yerleşim alanında sağlıkprofesyonelleri tarafından sağlanan sağlık hizmeti ya da desteğini ifade etmektedir. Yatağa bağımlı ya da kendi gereksinimlerini bir başkasının desteğiolmaksızın karşılayamayan evde bakım gereksinimiolan bireylere hemşirelik hizmetlerinin sunumundansorumlu kişi evde bakım hemşiresi olaraktanımlanmaktadır. Evde bakım hizmetine yönelikTürkiye'de son dönemlerde yasal düzenlemeleryapılmıştır. Evde bakım hizmeti tıbbi, sosyal vemanevi bakımın ekip ruhuyla bir aradauygulanmasıyla başarılı olabilir. Yoğun emekgerektiren evde bakım hizmetlerinde, bu hizmetleringüçlendirilmesi ve devamlılığın sağlanması adınahemşirelerin desteklenmesi önemlidir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi (STED)
Basım Tarihi 10-2017