| Yazarlar (3) |
Dr. Öğr. Üyesi Yasin AKKEMİK
Türkiye |
|
Selçuk Üniversitesi, Türkiye |
|
Selçuk Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Yumurta, diyette yer aldığı miktarına göre, beslenme ihtiyaçlarını yeterince karşılayan bir besindir. Günlük bir veya iki yumurta, vitamin C hariç, başlıca vitamin A ve B12 olmak üzere birçok vitaminin önerilen günlük ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir. Yumurta, kalsiyum, fosfor, çinko, demir, magnezyum, bakır ve selenyum dahil olmak üzere çok çeşitli mineraller içermesine karşın, diyetle alınan yumurta mineral ihtiyacının yalnızca% 1-3'ünü karşılayabilir. Yapılan birçok çalışma, tavukların rasyon içeriği ile yumurtalarının vitamin ve mineral konsantrasyonu arasında bir ilişkinin olduğunu göstermiştir. Böylece rasyona yapılan zenginleştirme çalışmaları ile yumurtaların vitamin ve minaral içiriğini arttırmak mümkündür. |
| Anahtar Kelimeler |
| Kitap Adı | Yumurta: Beslenme ve Sağlık. |
| Bölüm(ler) | Yumurta Vitamin ve Mineralleri |
| Kitap Türü | Kitap Bölümü |
| Kitap Alt Türü | Alanında ulusal yayınlanan kitap bölümü |
| Kitap Niteliği | Alanında tanınmış ulusal bir yayınevince basılan bilimsel kitap |
| Kitap Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2021 |
| ISBN | 978-625-401-553-3 |
| Basıldığı Ülke | Türkiye |
| Basıldığı Şehir | Ankara |