Yazarlar (2) |
![]() |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışma, özellikle gastronomi eğitimi veren Türkiye'deki meslek liselerinde mevcut ekmek üretim sistemlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Ekmek, COVID-19 salgını, deprem ve sel gibi kriz dönemlerinde temel bir gıda kaynağıdır. Bu tür dönemlerde alternatif üretim yöntemlerine duyulan ihtiyaç ve öğrencilere ekmek üretimi konusunda eğitim vermek amacıyla meslek okullarında altyapı oluşturulmuştur. Araştırma, bu okullarda ekmek üretiminin tedarik zinciri yönetim sürecini inceleyerek, ekmek üretimine başlamayı planlayan diğer okullara rehberlik etmeyi hedeflemektedir. Çalışma, nitel araştırma yöntemleri kullanılarak bir olgu bilim deseni şeklinde tasarlanmıştır. Araştırma grubu, ekmek üretimi yapan okullarda görevli okul müdürü, müdür yardımcısı, bölüm şefi, atölye yöneticisi ve öğretmenlerden oluşan 29 katılımcıdan oluşmaktadır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmış ve betimsel olarak … |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Academic Tourism Studies |
Dergi ISSN | 2557-699X |
Dergi Tarandığı Indeksler | ASOS |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 11-2024 |
Cilt No | 5 |
Sayfalar | 1 / 16 |
Doi Numarası | 10.29228/jatos.76649 |
Makale Linki | http://dx.doi.org/10.29228/jatos.76649 |
Atıf Sayıları |