Eurofit Testleri ile 12 14 Yaş grubu Erkek Öğrencilerin Fiziksel Uygunluk Normlarının Araştırılması Kastamonu İli Örneği
Prof. Dr. Bilgehan BAYDİL
Bu çalışmanın amacı Kastamonu Bölgesi 12-14 yaş grubu erkek öğrencilerin Eurofit testleri ile fiziksel uygunluk normları araştırılarak durum tespiti yapmak ve literatüre katkıda bulunmaktır. Araştırma Kastamonu ilinde rassal olarak seçilmiş Gazi Paşa İlköğretim Okulu ve Merkez İlköğretim Okulu’nda okumakta olan 12-14 yaş grubu, 63 erkek öğrenci üzerinde yapılmıştır. Bu öğrenciler, boy ve vücut ağırlığı, deri altı yağı ölçümü, flamingo denge testi, disklere dokunma testi, esneklik, durarak uzun atlama, kuvvet, mekik testi, 10x5 m koşu testi, durarak dikey sıçrama testi ve 20 m mekik koşu testi uygulanmıştır.
eurofit testleri,fiziksel uygunluk,fizyolojik parametreler,gençler,kastamonu
Dergi Adı Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi