Kastamonu Yöresi Aphididae Homoptera Türleri
Prof. Dr. Sabri ÜNAL
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Ercan Özcan
Bu çalışmada , Kastamonu yöresi park, bahçe ve orman ağaçlarında bulunan aphid türleri tespit edilmiştir.Çalışma sırasında, Söğüt, Sedir, Kavak, Akçaağaç, Karaçam, Sarıçam, Ihlamur, Ceviz, Dişbudak, Akasya, Mazı ve Servi gibi orman ağaçlarının aphid belirtisi bulunan kısımları incelenerek bulunan türler teşhis ettirilmiştir. Araştırma sonucunda, Aphidoidea üst familyasına bağlı Aphididae familyasından 5 alt familyaya bağlı 9 cins ve 12 tür tespit edilmiştir.Bunlar; Aphis craccivora Koch, A. farinosa Gmel., Drepanosiphum sp., Cinara cedri Mim., C. (Cupressobium) cupressi (Buck.) , C. pinea (Mord), Eulachnus rileyi (Will), Schizolachus pineti (F)., Eucallipterus tiliae (L)., Panaphis juglandis (Goez), Prociphilus fraxini (F.) ve Pemghigus vesicarius Pass’ dur.
Aphidoidea,Aphididae,Kastamonu,yaprak bitleri,orman ağaçları
Dergi Adı Süleyman Demirel University Journal of Faculty of Forestry