Yazarlar (4) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
![]() Sakarya Üniversitesi, Türkiye |
![]() Karabük Üniversitesi, Türkiye |
![]() Karabük Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Günümüzde, koşullar firmalar arasındaki rekabetin giderek sertleşmesine neden olmaktadır. Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş sürecinde hizmet sektörü ve dolayısıyla restoran işletmeleri giderek ekonomideki payını artırmaktadır. Restoran işletmelerinin kar, büyüme, varlığını devam ettirebilme gibi amaçlara ulaşabilmesi için rakiplerinden üstün olan yönlere sahip olması gerekmektedir. Çalışmamızda restoran işletmelerinin karlılığına etki eden faktörler incelenmiştir. Bu amaçla Kastamonu il merkezindeki restoran işletmeleri yöneticileri ile birebir görüşme yöntemi ile anket uygulanmıştır. Çalışmada elde edilen bulgular ilk-orta okul ve Lise mezunu işletme yöneticilerinin karlılığı etkileyen faktörler hakkında bilgilendirilmelerinin gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayınlanan tam makale |
Dergi Adı | Econder İnternational Academic Journal |
Dergi ISSN | 2602-3806 |
Dergi Tarandığı Indeksler | SOBİAD, idealonline, ERIH PLUS, ResearchBib, Bielefeld Academic Search Engine (BASE) |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 12-2017 |
Cilt No | 1 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 111 / 126 |
Makale Linki | http://dergipark.gov.tr/download/article-file/401005 |