img
img
Restoran İşletmelerinde Rekabet Üstünlüğü Sağlayan Faktörler: Kastamonu’da Bir Uygulama    
Yazarlar (4)
Prof. Dr. Serkan DİLEK Prof. Dr. Serkan DİLEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Selim İnançlı
Sakarya Üniversitesi, Türkiye
Hayrettin Kesgingöz
Karabük Üniversitesi, Türkiye
Ali Konak
Karabük Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Günümüzde, koşullar firmalar arasındaki rekabetin giderek sertleşmesine neden olmaktadır. Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş sürecinde hizmet sektörü ve dolayısıyla restoran işletmeleri giderek ekonomideki payını artırmaktadır. Restoran işletmelerinin kar, büyüme, varlığını devam ettirebilme gibi amaçlara ulaşabilmesi için rakiplerinden üstün olan yönlere sahip olması gerekmektedir. Çalışmamızda restoran işletmelerinin karlılığına etki eden faktörler incelenmiştir. Bu amaçla Kastamonu il merkezindeki restoran işletmeleri yöneticileri ile birebir görüşme yöntemi ile anket uygulanmıştır. Çalışmada elde edilen bulgular ilk-orta okul ve Lise mezunu işletme yöneticilerinin karlılığı etkileyen faktörler hakkında bilgilendirilmelerinin gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Econder İnternational Academic Journal
Dergi ISSN 2602-3806
Dergi Tarandığı Indeksler SOBİAD, idealonline, ERIH PLUS, ResearchBib, Bielefeld Academic Search Engine (BASE)
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2017
Cilt No 1
Sayı 2
Sayfalar 111 / 126
Makale Linki http://dergipark.gov.tr/download/article-file/401005
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 14

Paylaş