img
Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi    
Yazarlar
Prof. Dr. Serkan DİLEK Prof. Dr. Serkan DİLEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şenol PARUĞ Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şenol PARUĞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Ayla Paruğ
Hayrettin Kesgingöz
Karabük Üniversitesi, Türkiye
Özet
Balık insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. Üç tarafı denizler ile çevrili olmasınarağmen Türkiye’de balık talebi yeterli değildir. Bir malın talebini başta tüketici geliri ve fiyatı olmaküzere pek çok faktör belirlemektedir.128.537 kişilik nüfusa sahip Kastamonu şehir merkezindetüketicilerin balık tüketim tercihlerini, sıklığını belirlemek amacıyla anket uygulanmıştır. Anketsonuçlarına göre Kastamonu şehir merkezinde balık tüketimi arzulanan seviyede değildir. Üstelikfiyatı kırmızı ete göre daha düşük olmasına rağmen gelir düzeyi düşük olan kesim tarafından tercihedilmemektedir. Balık tüketiminin büyük kısmı gelir düzeyi yüksek olanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Dergi ISSN 2148-127X
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 11-2019
Cilt No 7
Sayı 11
Sayfalar 1844 /
Doi Numarası 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
Makale Linki http://www.agrifoodscience.com/index.php/TURJAF/article/view/2751
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 2
Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi

Paylaş