Yazarlar |
Prof. Dr. Serkan DİLEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şenol PARUĞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Ayla Paruğ
|
Hayrettin Kesgingöz
Karabük Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Balık insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. Üç tarafı denizler ile çevrili olmasınarağmen Türkiye’de balık talebi yeterli değildir. Bir malın talebini başta tüketici geliri ve fiyatı olmaküzere pek çok faktör belirlemektedir.128.537 kişilik nüfusa sahip Kastamonu şehir merkezindetüketicilerin balık tüketim tercihlerini, sıklığını belirlemek amacıyla anket uygulanmıştır. Anketsonuçlarına göre Kastamonu şehir merkezinde balık tüketimi arzulanan seviyede değildir. Üstelikfiyatı kırmızı ete göre daha düşük olmasına rağmen gelir düzeyi düşük olan kesim tarafından tercihedilmemektedir. Balık tüketiminin büyük kısmı gelir düzeyi yüksek olanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology |
Dergi ISSN | 2148-127X |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | İngilizce |
Basım Tarihi | 11-2019 |
Cilt No | 7 |
Sayı | 11 |
Sayfalar | 1844 / |
Doi Numarası | 10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751 |
Makale Linki | http://www.agrifoodscience.com/index.php/TURJAF/article/view/2751 |