EKONOMİ OKURYAZARLIĞININ GİRİŞİMCİLİK NİYETİ ÜZERİNE ETKİSİ
Hayrettin Kesgingöz
Karabük Üniversitesi, Türkiye
Ebru Nergiz
Girişimciler ülkelerin ekonomik hedeflerini gerçekleştirmeleri açısından oldukça önemlifaktörlerden biridir. Ekonomi Okuryazarlığı girişimcilerin doğru iktisadi kararlar vermesineyardımcı olacak ve böylece girişimcinin ve toplumun refahının artmasına vesile olacaktır. Ayrıcagirişimci adaylarının kendilerine güvenini artıracaktır. Bu açıdan girişimciler için ekonomiokuryazarı olmak önem arz etmektedir. Bu çalışmada ekonomi okuryazarlığının girişimcilikniyeti üzerindeki etkisini incelemeyi amaçladık. Bu amacı gerçekleştirmek için KastamonuÜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri üzerinde bir anket gerçekleştirdik.Bulgular, ekonomi okuryazarlığının girişimcilik niyetini pozitif yönlü olarak etkilediğini ortayaçıkmıştır.
Dergi Adı 3. SEKTÖR SOSYAL EKONOMİ DERGİSİ
Basım Tarihi 01-2019