Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerinin Ekonomi Okuryazarlığı
Prof. Dr. Serkan DİLEK
Orhan Küçük
Ali Eleren
Ekonomik gelişmeleri ve bu gelişmelerin etkilerini yorumlayabilme yeteneğine ekonomi okuryazarlığı denilmektedir. Ekonomi okuryazarlığı sayesinde rasyonel bireyler dünyayı ve ekonomi politikalarının sonuçlarını doğru biçimde idrak edebileceklerdir. Bu da onların doğru iktisadi kararlar almalarına yardımcı olacaktır. Bu çerçevede çalışmamızda, daha önceki akademik çalışmalarda geliştirilen ölçekler yardımıyla Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin ekonomi okuryazarlığının ölçülmesi amaçlanmıştır. Kastamonu merkezde bulunan Fakülteler, yüksekokullar ve Meslek Yüksekokulunda toplam 428 öğrenciye anket uygulanmıştır. Hipotezlerimizi test etmek ve faktör analizi uygulamak suretiyle ekonomi literatürüne katkı sağlayacak biçimde dikkat çekici sonuçlara ulaşılmıştır. Sonuçlara göre öğrenciler ekonomi okuryazarlığı konusunda yeterlidir ve kendilerine güvenmektedirler. Fakat daha yapmaları gerekenler bulunmaktadır.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi