Kırsal Kalkınma ve Kırmızı Et Açığını Önlemede KüçükbaşHayvancılığın Önemi: Kastamonu İli Örneğinde Sorunlar ve Kümelenmenin Uygulanabilirliği
Prof. Dr. Orhan KANDEMİR
Tahir Benli
Bugün kırmızı et tüketiminin yeterli düzeyde olması ülkelerin gelişme düzeyleriningöstergelerinden birisidir. Fakat Türkiye’de yeterli kırmızı et üretiminin olmaması, fiyatlarınyükselmesine ve kırmızı et tüketiminin düşmesine yol açmaktadır. Bu durum ithalatı zorunlu halegetirmektedir. Türkiye’de Kastamonu gibi birçok bölge, geniş meraları ve ormanlık alanları ileküçükbaş hayvancılığa fazlasıyla uygundur. Bu bağlamda çalışmanın amacı, Kastamonu İlindekırsal kalkınmanın sağlanması için, küçükbaş hayvan üreticilerinin sorunlarını tespit ederek, busorunların kümelenme yolu ile çözülebilme durumunu araştırmaktır. Bu amaca ulaşmak için, İldebulunan üreticiler ile görüşmeler yapılarak, sektörün sorunları ve bu sorunların çözümündekümelenme olgusuna bakış açıları belirlenmeye çalışılmıştır.
Dergi Adı Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi (TURJAF)
Dergi ISSN 2148-127X
Basım Tarihi 04-2019