img
Kırsal Kalkınma ve Kırmızı Et Açığını Önlemede KüçükbaşHayvancılığın Önemi: Kastamonu İli Örneğinde Sorunlar ve Kümelenmenin Uygulanabilirliği     
Yazarlar
Prof. Dr. Orhan KANDEMİR Prof. Dr. Orhan KANDEMİR
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Tahir Benli
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bugün kırmızı et tüketiminin yeterli düzeyde olması ülkelerin gelişme düzeyleriningöstergelerinden birisidir. Fakat Türkiye’de yeterli kırmızı et üretiminin olmaması, fiyatlarınyükselmesine ve kırmızı et tüketiminin düşmesine yol açmaktadır. Bu durum ithalatı zorunlu halegetirmektedir. Türkiye’de Kastamonu gibi birçok bölge, geniş meraları ve ormanlık alanları ileküçükbaş hayvancılığa fazlasıyla uygundur. Bu bağlamda çalışmanın amacı, Kastamonu İlindekırsal kalkınmanın sağlanması için, küçükbaş hayvan üreticilerinin sorunlarını tespit ederek, busorunların kümelenme yolu ile çözülebilme durumunu araştırmaktır. Bu amaca ulaşmak için, İldebulunan üreticiler ile görüşmeler yapılarak, sektörün sorunları ve bu sorunların çözümündekümelenme olgusuna bakış açıları belirlenmeye çalışılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi (TURJAF)
Dergi ISSN 2148-127X
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 04-2019
Cilt No 7
Sayı 4
Sayfalar 672 / 683
Doi Numarası 10.24925/turjaf.v7i4.672-683.2408
Makale Linki http://agrifoodscience.com/index.php/TURJAF/about