Yazarlar |
Prof. Dr. Orhan KANDEMİR
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Tahir Benli
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bugün kırmızı et tüketiminin yeterli düzeyde olması ülkelerin gelişme düzeyleriningöstergelerinden birisidir. Fakat Türkiye’de yeterli kırmızı et üretiminin olmaması, fiyatlarınyükselmesine ve kırmızı et tüketiminin düşmesine yol açmaktadır. Bu durum ithalatı zorunlu halegetirmektedir. Türkiye’de Kastamonu gibi birçok bölge, geniş meraları ve ormanlık alanları ileküçükbaş hayvancılığa fazlasıyla uygundur. Bu bağlamda çalışmanın amacı, Kastamonu İlindekırsal kalkınmanın sağlanması için, küçükbaş hayvan üreticilerinin sorunlarını tespit ederek, busorunların kümelenme yolu ile çözülebilme durumunu araştırmaktır. Bu amaca ulaşmak için, İldebulunan üreticiler ile görüşmeler yapılarak, sektörün sorunları ve bu sorunların çözümündekümelenme olgusuna bakış açıları belirlenmeye çalışılmıştır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi (TURJAF) |
Dergi ISSN | 2148-127X |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 04-2019 |
Cilt No | 7 |
Sayı | 4 |
Sayfalar | 672 / 683 |
Doi Numarası | 10.24925/turjaf.v7i4.672-683.2408 |
Makale Linki | http://agrifoodscience.com/index.php/TURJAF/about |