Hydatid cyst of the abdominal aorta and bilateral common iliac arteries. A case report.
Prof. Dr. Zafer ERGÜL
Kasım Karapınar
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye
Hydatid disease, a parasitic infestation, is endemic in live-stock raising countries where the custom of feeding offal to dogs prevails. Though infestation of any part of the human body can occur, arterial involvement is a rare affliction. We report here the first case in which abdominal aorta and bilateral iliac arteries were totally occluded with intraluminal cysts.
Aorta, abdominal | Arterial occlusive diseases etiology | Echinococcosis surgery | Iliac artery
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı The Journal of cardiovascular surgery