Akdeniz Çevresindeki Sklerofil Matoral Toplulukların Floristik Kompozisyonu ve Fitososyolojik Yapısı
Dr. Öğr. Üyesi Kerim GÜNEY
Fatmagül Geven
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Mesrur Ümit Bingöl
Bu çalışmada Akdeniz havzası çevresindeki sklerofil matoral toplulukların vejetasyon karakterleri ve floristik yapıları incelenmiştir. Bu bitki formasyonların ekolojik, biyoklimatik ve sindinamik özelliklerinin belirlenmesinde fitososyolojik çalışmalardan elde edilen veriler kullanılmıştır.
bitki toplulukları,vejetasyon,Akdeniz Bölgesi,ormanlar,meşcere yapısı,botanik kompozisyon,sklerofil ormanlar,Türkiye
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü ESCI dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi