Mamary carcinosarcom composed of chondrosarcomaCase report of rare tumor and rewiev of the literatüre.
Prof. Dr. Zafer ERGÜL
Aytuğ Üner
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Ünsal Diclehan
Karsinosarkoma, memenin nadir bir primer malignansisidir. Bunun yanısıra, malign kondrosarkomatoz öğesi ile meme karsinosarkomu nadirliğinden kaynaklanan belirsiz prognozu ile karsinosarkomun nadir bir formudur. 26 yaşındaki bayan hastanın hızlı büyüyen meme kitlesi ile başvurması karsinosarkomun teşhisi ve tedavisi kararlarını tekrar değerlendirmemiz zorunluluğunu yarattı. Radyolojik bulgular net teşhis konusunda başarısızdı. Biyopsi ile konulan hızlı teşhis sonrası, hasta modifiye radikal mastektomi ile tedavi edildi. 20.ayda halen hastalıksız olarak yaşamaktadır. Daha önceden yayınlanan raporlar halihazırdaki tanısal ve terapötik seçenekler açısından gözden geçirilmiştir.
Erişkin,Biyopsi,Mastektomi,Kondrosarkom,Meme neoplazmları,Tedavi sonucu,Kadın,Karsinosarkom
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Türk Hematoloji-Onkoloji Dergisi.
Dergi ISSN X
Basım Tarihi 01-2003