Investigation of Crushing Behavior of Polystyrene Coated Spherical Shaped Aluminum Foams
Prof. Dr. Arif UZUN
Bu çalışmada, polistiren ile kaplanmış ve kaplanmamış küresel şekilli alüminyum köpük parçaların sıkıştırma yükü altındaki ezilme davranışları incelenmiştir. Toz metalurjisi yöntemi ile üretilen 8 mm ve 10 mm çaplarındaki küresel şekilli alüminyum köpük parçalar enjeksiyon kalıplama işlemiyle polistiren ile kaplanmıştır. Üretilen köpükler daha sonra 1 mm/dak deformasyon hızında oda sıcaklığında yarı-statik sıkıştırma testlerine tabi tutulmuştur. Elde edilen deneysel sonuçlara göre, polistiren kaplamalar köpüklerin enerji sönümleme kapasitelerini yaklaşık %115 arttırırken, yoğunluğu da yaklaşık %50 oranında arttırmıştır.
Dergi Adı Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Makale Dili İngilizce