Turkish Filbert Corylus colurna L a new distribution area in Northwestern Anatolia Forests Provinces of Müsellimler Tunuslar in Ağlı Kastamonu Turkey
Prof. Dr. Sezgin AYAN
Prof. Dr. Duran AYDINÖZÜ
Doç. Dr. Esra Nurten YER ÇELİK
Erkan Ünalan
Türkiye gen merkezli bir tür olan Türk fındığı (Corylus colurna L.), Kastamonu ilinin Ağlı ilçesinin güneyinde yer alan Delimehmet Dağı'nın güneybatısında 1120-1340 metre yükseltileri arasındaki Tunuslar (1290-1340 m) ve Müsellimler (1120-1160 m) mevkilerinde münferit ve küçük gruplar halinde doğal yayılış göstermektedir. AvrupaSibirya flora elemanı olan ve IUCN Kırmızı Listesine göre "Düşük Risk" kategorisinde yer alan Türk fındığının, Kuzeybatı Anadolu Ormanları içindeki yeni bir yayılışı alanı ilk defa bu araştırma ile tanıtılmaya çalışılmıştır.
Dergi Adı BIODICON
Dergi Tarandığı Indeksler AGRICOLA; Bibliotheken; Buscador de Archives; Dayang Journal System; DOAJ-Directory of Open Access Journals; EBSCO Publishings databases; ECSI; Genamics JournalSeek Database; HealthHaven; HKU Scholars Hub.; ICAAP-database; Index Copernicus; InfoBaseIndex; I2OR; Journal Directory, News-of-Science; MNIS; OhioLINK Databases-OPC4-Online-Katalog der Bibliothek der Fachhochschule Anhalt; Online-Katalog der UB Clausthal; Paper Search Engine; ProQest-Central To Rechearch Araund The World; Thomson Reuters; Turkey Citation Index; Ulakbim; Zoological Record.
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 02-2016