Doğal Kaynakların Rekreasyonel ve Turizm Amaçlı Kullanımının Ekonomik Değerinin TespitiGöreme Tarihi Milli Parkı Örneği
Hatice İlkden Tazebay
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Nevin Akpınar
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Nur BELKAYALI
Planlama, yönetim ve yatırımlar sürecinde kullanıcı tercihlerinin, akademik ve uygulamaya yönelikuzmanların çalışmalarıyla birleşmesi, planlama ve uygulama çalışmalarının devamı ve başarısında büyük önemtaşımaktadır. Günümüzde rekreasyon ve turizm konusunda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için akılcıplanlama ve yönetim çalışmaları doğrultusunda alternatifler geliştirilmektedir. Bu alternatifler ve planlama- yönetim yaklaşımları alanın özelliklerine, ekonomik değerine ve kullanıcı tercihlerine göre belirlenmektedir.Alan kullanım tiplerinin, değişimlerin, planlama ve yönetim yaklaşımlarının alana kattığı değeri belirlemek buaçıdan büyük önem taşımaktadır. Bu teknik not kapsamında, TUBİTAK destekli 106Y012 nolu ve “GöremeTarihi Milli Parkı’nın Rekreasyonel ve Turizm Amaçlı Kullanımının Ekonomik Değerinin Tesbiti”adlı projesonuçlarının, konuyla ilgilenen akademisyenlerle paylaşımı hedeflenmektedir.
Dergi Adı Coğrafi Bilimler Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler TUBİTAK ULAKBIM