Yazarlar (1) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Çalışmada, müşterilerine farklı bir deneyim yaşatmak ve müşterilerin konaklama yapacakları odalardaki eşyalardan, otel içinde alacakları hizmete kadar birçok farklı ürünü seçme şansı veren her şey hariç otel uygulamalarına yer verilmiştir. Bu kapsamda her şey hariç sistemin, özellikle günümüzde oldukça yaygın olan her şey dâhil sistemle olan kıyaslaması yapılmıştır. Buradan hareketle her şey hariç sistem içinde, kullandığı su ve elektrik miktarını kendisi ödemek zorunda olan müşterinin daha az tüketim yapacağı, böylece turizm destinasyonunun çekici unsurlarından olan doğal çevrenin korunmasına dolayısıyla sürdürülebilirliğin, çevre ve ekonomi boyutlarına da katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu düşünceden hareketle her şey hariç sistem sürdürülebilirlik kapsamında tartışılmıştır. Çalışma kavramsal boyutta ele alınmış ve ikincil veri kaynaklarından yararlanılmıştır. Her şey hariç sistem, otel işletmelerinin enerji tüketimlerini düşürerek enerji maliyetleri ve karbon salınımları azaltacak ayrıca, müşterilere farklı bir deneyim yaşatmasının yanında tatil bütçelerini de istedikleri oranda ayarlayabilmelerine yardımcı olacaktır. Müşteriler bu kapsamda kendileri için gereksiz hizmetleri istemeyerek, tatil bütçesini artıracak böylece tatil süresini veya görmek istediği destinasyon sayısını artırabilecektir. Bununla birlikte otel işletmeleri maliyetlerini en aza indirecek sunduğu farklı seçeneklerle de pazarda rekabet avantajı sağlayabilecektir. |
Anahtar Kelimeler |
Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri |
Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum) |
Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum |
Bildiri Dili | Türkçe |
Kongre Adı | 1.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi |
Kongre Tarihi | 23-11-2017 / 25-11-2017 |
Basıldığı Ülke | Türkiye |
Basıldığı Şehir | Kastamonu |