Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü Lepidoptera Faunası
Prof. Dr. Erol AKKUZU
Hamit Ayberk
İstanbul Üniversitesi, Türkiye
Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü Lepidoptera Faunası adlı bu çalışma, Kastamonu Ormanİşletme Müdürlüğü sınırlarında yaşayan Lepidoptera faunasının belirlenmesi amacıyla 2010-2013 yıllarıarasında yapılmıştır. Alandaki örnekleri toplamak amacıyla ışık tuzakları ve atraplardan yararlanılmıştır.Çalışma sonucunda, alanda yayılış gösteren 15 familyaya ait 70 türün varlığı belirlenmiştir. Yakalanantürlerden, Nymphalidae familyasının 13 tür ile en zengin tür sayısına sahip olduğu bunu sırasıylaNoctuidae (12), Pieridae (10), Geometridae (8), Lycaenidae (6), Satyridae (6), Arctiidae (4), Sphingidae(3), Hesperiidae (2), Papillionidae (1), Zygaenidae (1), Pyralidae (1), Lasiocampidae (1), Saturniidae (1)ve Drepanidae (1) familyalarının takip ettiği tespit edilmiştir. Yakalanan türlerin 34ünün Türkiye IUCNKırmızı Listesinde LC-düşük riskli statüde yer aldığı görülmüştür. Lycaenidae familyasındanPolyommatus cornelia (Gerhard, 1851) endemik, Satyridae familyasından Maniola megala (Oberthür,1909)nun ise endemiğe yakın tür grubundan olduğu tespit edilmiştir.
Dergi Adı Kastamonu Orman Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler ULAKBİM (Yaşam Bilimleri), EBSCO, EUROFOREST PORTAL, Agricultural Economics Database, Agroforestry Abstracts, Agricultural Engineering Abstracts, CAB Abstracts, Crop Physiology Abstracts, Crop Science Database, Environmental Impact, Forestry abstracts
Basım Tarihi 11-2015