Yayladağı Görentaş Göleti (Hatay) Su Kalitesi Parametreleri Üzerine Bir Araştırma
A. Yalçın Tepe
Giresun Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Ekrem MUTLU
Aysun Türkmen
Giresun Üniversitesi, Türkiye
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Görentaş Gölcti'niıı su kalitesi özelliklerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmaya Nisan 2003 tarihinde başlanılmıştır. Çalışma 12 ay boyunca yürütülmüş olup, su örnekleri aylık olarak iki istasyondan toplanmıştır. Birinci istasyon göletin kuzey kısmında Gören köyü yalanında, diğeri ise göletin güney kısmında Suriye sınırındadır. Su kalitesi parametrelerinden; çözünmüş oksijen, pH, sıcaklık, tuzluluk, kimyasal oksijen ihtiyacı (KOl), toplam alkalinite, toplam sertlik, amonyak azotu, nitrit, nitrat, fosfat, sülfit, sülfat, klor, potasyum, sodyum ve silis analizleri yapılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda Görentaş böletinin su kalitesi parametrelerinin etylara ve istasyonlara göre değişimleri belirlenmiştir.
Hatay,Yayladağı,su kalitesi
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayımlanan tam makale